Vlaamse Waterweg herneemt werken aan Jaagpad langs Leopoldkanaal

De fietsverbinding langs het Leopoldkanaal is een van de belangrijkste recreatieve en functionele fietsverbindingen voor de deelgemeenten Heist, Ramskapelle en Westkapelle.© DM
De fietsverbinding langs het Leopoldkanaal is een van de belangrijkste recreatieve en functionele fietsverbindingen voor de deelgemeenten Heist, Ramskapelle en Westkapelle.© DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

De Vlaamse Waterweg heeft het gemeentebestuur laten weten dat de aannemer volgende week de werken voor de heraanleg van het Jaagpad langs het Leopoldkanaal tussen Ramskapelle en de Zelzatebrug weer aanvat.

In opdracht van de Vlaamse Waterweg nv startte het aannemersbedrijf Stadsbader op 19 april 2021 met de heraanleg van het Jaagpad langs het Leopoldkanaal tussen de Sasstraat in Ramskapelle en de Zelzatebrug.

Misnoegde reacties

De oude asfaltlaag werd verwijderd en tegen 30 april zou dit fietspad normaal gezien opnieuw berijdbaar zijn. Door een dispuut tussen de Vlaamse Waterweg en de aannemer omtrent de correcte uitvoering van de werken, valt er echter al een hele tijd geen activiteit in de werfzone meer te bespeuren.

Omdat het gemeentebestuur van Knokke-Heist dagelijks misnoegde reacties van fietsers en bewoners over het afgesloten en opgebroken Jaagpad te verwerken krijgt, heeft de gemeente bij de Vlaamse Waterweg schriftelijk aangedrongen om de werken zo vlug mogelijk weer op te starten.

Afgewerkt tegen 10 juli

De Vlaamse Waterweg heeft het gemeentebestuur Knokke-Heist nu laten weten dat de aannemer volgende week de werken weer aanvat. Tegen zaterdag 10 juli zou het Jaagpad volledig afgewerkt moeten zijn. In het najaar worden de bermen nog herbeplant met populieren.

De fietsverbinding langs het Leopoldkanaal is een van de belangrijkste recreatieve en functionele fietsverbindingen voor de deelgemeenten Heist, Ramskapelle en Westkapelle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.