https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vlaamse regering investeert ruim half miljoen in snelwegparking Westkerke

Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert, burgemeester Anthony Dumarey en schepen Stijn Jonckheere tonen de plek waar een toegangspoort komt voor de politiediensten. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Minister van Mobiliteit Lydia Peeters liet weten aan Stad Oudenburg dat de Vlaamse regering ruim half miljoen investeert in snelwegparking Westkerke. “Het gaat om het plaatsen van 12 camera’s en van 800 meter hekkenwerk in de berm tussen de snelweg richting Brugge en die richting Calais.”

Om de strijd tegen de transmigratie, waarbij migranten op de parking van Westkerke trachten in vrachtwagens te kruipen en zo Groot-Brittannië te bereiken, aan te gaan, zal deze parking dus beter bewaakt worden.

“De investering van goed een half miljoen euro wordt voorzien voor beide snelwegparkings langs de E40. Aan beide kanten komen camera’s, twaalf in totaal die elk twaalf vrachtwagens zullen monitoren. Om in de toekomst te voorkomen dat migranten van de ene parking naar de andere de snelweg oversteken, wordt er een robuust hekkenwerk voorzien op de middenberm en een tussen de snelweg en de parking richting Calais. Dit moet demotiverend werken en ook zorgen voor de veiligheid van de migranten”, legt de burgemeester uit.

Vluggere interventie

“Om de politie sneller toegang te verlenen tot de parkings komt er aan beide kanten een toegangspoort, zodat de diensten niet meer eerst in Jabbeke de autosnelweg op moeten. Deze toegang zullen politiemensen kunnen openen via een code. Intussen is het ook zo dat niet meer alleen de federale, maar ook de lokale politie mag interveniëren op de snelwegparking. Dat betekent dat er meer zal worden gepatrouilleerd”, verklaart Anthony Dumarey nog.

“Onze stad is tevreden dat de minister ingaat op de vraag om te investeren in een veiligere parking. Met 140 parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Westkerke is Oudenburg de hotspot langs de E40. Ik hoop dat de aangekondigde ingrepen, voorzien in 2021, voor extra rust zullen zorgen voor de omwonenden”, besluit de burgemeester. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten