Vlaams Verkeerscentrum breidt indicatorentool uit met info over A11 en gewestwegen

© a-MM
Redactie KW

Het Vlaams Verkeerscentrum heeft zijn digitale verkeersindicatorentool uitgebreid met informatie over de nieuwe A11 tussen Knokke en Brugge. Ook zijn er voortaan gegevens beschikbaar over belangrijke gewestwegen zoals de R4, B402, N16, N31, N49a en N203. Daarnaast worden de zoekresultaten, tot hiertoe gevisualiseerd via grafieken en tabellen, nu ook gepresenteerd in kaartvorm.

Via de indicatorentool kan iedereen statistische verkeersinformatie opvragen, onder meer met betrekking tot files, verkeerssamenstelling, verkeersvolumes en verkeersgedrag. Verschillende zoekcriteria maken het mogelijk om heel specifiek te zoeken op bijvoorbeeld filecijfers voor een bepaalde snelweg, maand- of jaarcijfers op te vragen of om een beeld te krijgen van bijvoorbeeld het aandeel vrachtverkeer op de Antwerpse ring.

Voor de berekening van de indicatoren maakt het Verkeerscentrum onder meer gebruik van ruim 4.500 dubbele meetlussen in het wegdek. Zij tellen permanent de voertuigen, geven aan of het om een auto of vrachtwagen gaat en ze registreren de snelheid. Een andere bron zijn de verkeersinformatieberichten over files en incidenten die de verkeersoperatoren maken in de controlezaal op basis van input van camerabeelden, wegpolitie en weggebruikers. De tool kan hier worden geraadpleegd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier