Vlaams Belang voert fors campagne tegen maandelijkse autoloze zondag: “Stop het auto-pesten!”

© AN
Olaf Verhaeghe

Vlaams Belang Kortrijk heeft donderdag haar campagne om nee te stemmen in het digitaal referendum afgetrapt. De vraag die het Kortrijkse stadsbestuur aan de inwoners stelt is of ze elke maand een autoloze zondag willen in de binnenstad. “We delen duizenden bumperstickers uit en posten ook bewonersbrieven”, zegt Wouter Vermeersch, fractieleider van Vlaams Belang.

“Stop het auto-pesten.” Dat is de boodschap die Vlaams Belang Kortrijk lanceert naar aanleiding van het digitaal referendum rond de maandelijkse autoloze zondagen in Kortrijk. “Het stadsbestuur van Kortrijk heeft van het pesten van de automobilisten een nieuwe lokale sport gemaakt”, zegt fractieleider Wouter Vermeersch. “Het mobiliteitsbeleid van schepen Weydts is compleet doorgeslagen. Burgemeester Van Quickenborne steekt inzake mobiliteit iedereen langs links voorbij.”

Sinds deze zomer is de Kortrijkse binnenstad één grote fietszone, een aaneenschakeling van 74 fietsstraten. Ook het nieuwe parkeerbeleid stuit Vlaams Belang tegen de borst. “Hoge boetes, ellenlange files, tal van omleidingen en nu nog eens plannen om elke maand een autovrije zondag in het leven te roepen: wij zijn het beu“, zegt raadslid Carmen Ryheul. “En met ons veel handelaars, horeca-uitbaters én inwoners van de stad. Er moet nog plaats zijn voor de beu, naast de terechte aandacht voor fietsers en voetgangers.”

Het campagnebeeld van Vlaams Belang Kortrijk tegen de maandelijkse autoloze zondag.
Het campagnebeeld van Vlaams Belang Kortrijk tegen de maandelijkse autoloze zondag.© gf

Wouter Vermeersch en Vlaams Belang hebben naar eigen zeggen geen probleem met één autoloze zondag per jaar, maar elke maand is voor hen van het goede te voel. “Wij roepen de Kortrijkzanen dan ook op om een van de duizenden bumperstickers op een zichtbare plaats te kleven en onze petitie te ondertekenen. Maar maak vooral gebruik van het digitaal referendum om je stem te laten horen over het mobiliteitsbeleid in de stad”, klinkt het.

De petitie van Vlaams Belang wordt komende zaterdag gelanceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier