Vijf bestuurders blazen positief bij alcohol- en drugscontroles in Brugge

Foto ter illustratie. © (Foto Belga)
Redactie KW

De Lokale Politie Brugge heeft op zaterdag 7 en zondag 8 december op diverse locaties bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs. Deze acties kaderden in het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs. Met de feestperiode voor de deur zal de Brugse politie trouwens geregeld gericht controleren op alcohol en drugs, onder de noemer #ZAD-Zonder Alcohol en Drugs.

Op zaterdag werden 348 voertuigen gecontroleerd. 15 bestuurders tekenden op alcoholgebruik, 1 bestuurder bleek positief. Enkele bestuurders trachten de controle te ontlopen. Eentje reed achteruit een éénrichtingsstraat in en is niet in orde met het voorlopig rijbewijs (geen L en een passagier mee). Een andere bestuurder keerde terug voor het dispositief en kon onderschept worden. Er werden drugs in het voertuig aangetroffen en de bestuurder was positief op drugs in het verkeer. ·De ANPR heeft 4.277 voertuigen gescand waarvan 3 hits (1 verzekering en 2 rijverbod).

Zondag werden er 166 voertuigen gecontroleerd. 6 bestuurders tekenden op alcoholgebruik, vier bliezen positief. Er werden ook pv’s opgemaakt voor drugs in het verkeer, voorlopig rijbewijs, rijbewijs met een niet gelijkende foto en een vervallen rijbewijs. De ANPR heeft 1.931 voertuigen gescand waarvan 1 hit (rijverbod).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier