Vier weken eenrichtingsverkeer naar Marke vanuit Bissegem

De Leiebrug in de Driekerkenstraat. © EDB
Redactie KW

Al enkele dagen prijkt er zowel aan de Leiebrug in de Driekerkenstraat als aan de kruising van de Markebekestraat en de Overzetweg in Marke een bord over tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Overzetweg begin november.

Op sociale media cirkelde de vraag rond in welke richting het verkeer dan wel toegelaten werd want dit werd op de borden niet gemeld. Ook de bewoners uit de naburige Driekerkenwijk in Bissegem kregen hieromtrent nog altijd geen informatie, net zo min op de website van stad Kortrijk was er iets hierover te vinden.

Vier weken eenrichtingsverkeer, eigenlijke werken starten begin 2020

We vernamen onlangs dat de leden van de adviesgroep rond de Driekerkenstraat de juiste informatie kregen via het projectteam Driekerkenstraat:

Vanaf maandag 4 november worden voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen opgestart in de Overzetweg. Vier weken lang wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd. Verkeer vanuit Bissegem naar Marke blijft mogelijk. Verkeer vanuit Marke richting Bissegem moet via R8. Fietsers kunnen te allen tijde van beide richtingen gebruik maken. Het is de bedoeling dat vanaf half december tweerichtingsverkeer opnieuw mogelijk is (onder voorbehoud van weersomstandigheden).

De eigenlijke werken in de Overzetweg, voor de aanleg van veilige fietspaden en de riolerings- en wegeniswerken, zullen begin 2020 van start gaan. Er volgt meer informatie wanneer de aannemer bekend is.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier