Vier op de vijf Kusttrams rijden donderdag niet door staking bij De Lijn

© BELGA

Door de staking bij De Lijn in de provincie West-Vlaanderen zal donderdag slechts één op de vijf Kusttrams rijden. In heel West-Vlaanderen zullen gemiddeld zes op de tien bussen rijden. Dat laat de openbaarvervoersmaatschappij dinsdag weten.

Maandag raakte bekend dat het gemeenschappelijk vakbondsfront bij De Lijn een stakingsaanzegging heeft ingediend voor de provincie West-Vlaanderen op donderdag 9 november. Er is intussen een alternatieve dienstregeling beschikbaar.

De haltepagina’s en lijnpagina’s op de website van De Lijn en in de app tonen alle ritten die zullen plaatsvinden komende donderdag. Ritten die niet doorgaan, worden niet getoond.

De vervoersmaatschappij wijst erop dat er steeds onvoorziene en niet altijd in te plannen omstandigheden kunnen zijn, waardoor de dag zelf nog extra ritten worden geschrapt.

De stakingsaanzegging is een uitloper van eerdere acties na een aankondiging van de directie dat een aantal stelplaatsen en onderhoudscentra zullen sluiten. Zowat 280 voltijdse jobs verhuizen daardoor naar andere locaties.

Voor de andere provincies dienden de vakbonden geen stakingsaanzegging in.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier