De controleurs van De Lijn waren zondag op pad om eventuele zwartrijders op de kusttram te beboeten. De controleurs wilden de tram opstappen ter hoogte van de tramhalte 'Mariakerke Bad'. Elke deur van de tram werd door een controleur bezet om te voorkomen dat passagiers bij het opmerken van de controle de tram zouden verlaten.

Toen één van de passagiers de bui zag hangen, besloot hij om zich niet te laten vatten. Nog voor de mannen de tram konden opstappen, probeerde de man van de tram te gaan. In eerste instantie werd hij staande gehouden door de controleurs, maar de zwartrijder liet zich niet zomaar vatten. Hij zette het op een lopen, sprong over de reling en werd daarbij net niet aangereden door een aankomende wagen. De controleurs zetten de achtervolging van de man niet in.

Op zwartrijden staan boetes tussen 54 euro en 500 euro naargelang de leeftijd, het type en hoeveel keer men gevat wordt binnen het jaar.

De controleurs van De Lijn waren zondag op pad om eventuele zwartrijders op de kusttram te beboeten. De controleurs wilden de tram opstappen ter hoogte van de tramhalte 'Mariakerke Bad'. Elke deur van de tram werd door een controleur bezet om te voorkomen dat passagiers bij het opmerken van de controle de tram zouden verlaten. Toen één van de passagiers de bui zag hangen, besloot hij om zich niet te laten vatten. Nog voor de mannen de tram konden opstappen, probeerde de man van de tram te gaan. In eerste instantie werd hij staande gehouden door de controleurs, maar de zwartrijder liet zich niet zomaar vatten. Hij zette het op een lopen, sprong over de reling en werd daarbij net niet aangereden door een aankomende wagen. De controleurs zetten de achtervolging van de man niet in.Op zwartrijden staan boetes tussen 54 euro en 500 euro naargelang de leeftijd, het type en hoeveel keer men gevat wordt binnen het jaar.