VIDEO Spookrijder op verkeerswisselaar R8 zorgt voor levensgevaarlijke situatie

De dashcambeelden tonen hoe een kleine, grijze auto plots tegen de richting in op de snelweg stilstaat. © gf
Olaf Verhaeghe

Een vrouwelijke spookrijder zorgde donderdagochtend voor een gevaarlijke situatie op de oprit van de R8 naar de A19 richting Ieper. Mathilde Tinel uit Kuurne kon maar net op tijd remmen om een frontale aanrijding te vermijden. “Mocht dit op een drukke werkdag gebeuren, zou het veel erger kunnen aflopen”, vertelt ze.

“Zoals elke werkdag reed ik donderdagochtend iets over 8 uur vanuit Kuurne via de R8 en de A19 richting Sport Vlaanderen in Woumen bij Diksmuide”, vertelt de 25-jarige Mathilde Tinel uit Kuurne. “Alleen verliep mijn rit dit keer net iets anders dan anders.”

Op haar dashcambeelden springt plots een kleine, grijze wagen in het oog die tegen de richting in stilstaat. “De auto stond net achter de bocht waardoor ik die maar laat zag”, zegt Mathilde. “Bovendien was het op het linkerrijvak en reden naast mij twee andere wagens. Ik moest vol in de remmen gaan om een zware botsing te kunnen vermijden.” De spookrijder draaide na het incident over de breedte van de snelweg om haar weg – dit keer wel in de juiste richting – voort te zetten.

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1280

Een spookrijder zorgde donderdagochtend voor een levensgevaarlijke situatie op de verkeerswisselaar R8-A19 in Kortrijk. De dashcambeelden van een chauffeur die uit de richting van Kortrijk kwam, tonen hoe het bijna tot een frontale botsing kwam. Lees het volledige verhaal hier: https://kw.be/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/video-spookrijder-op-verkeerswisselaar-r8-zorgt-voor-levensgevaarlijke-situatie/article-normal-387649.html

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Vrijdag 16 augustus 2019

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/867122813668746/500

Hoe de bestuurder van de grijze auto daar terechtkwam is onduidelijk. “Ik vermoed dat ze in Gullegem verkeerd is opgereden, maar dan nog moet je een heel eind verder spookrijden om daar te komen. Gelukkig was het donderdag een feestdag en was het niet zo heel druk op de weg. Mocht dit op een drukke werkdag gebeuren, was het gegarandeerd veel erger afgelopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier