"Een noodzakelijk kwaad", zo werd het ook wel eens verwoord onder bepaalde politici. De koele aanblik van de tijdelijke fietsenstalling tijdens de werken oogstte bij heel wat passanten hevige kritiek terwijl anderen er zich bitter weinig van aantrokken. "Als we maar onze fiets veilig kwijt kunnen" klonk het bij heel wat studenten. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en kunstenaar Bert Vanwynsberghe op te trommelen.

"Ik heb 2,5 maand gewerkt aan dit project en er zijn meer dan 25 verschillende lagen aangebracht om dit resultaat te bekomen. Ik noem het ook eerder een muurschilderij dan een Trompe l'oeil omdat je er mooi kan rond wandelen. Het resultaat is een samenvloeiing van 13 fases die ik steeds bijhield via mijn Facebookpagina zodat liefhebbers ook alles 'live' konden volgen", laat de kunstenaar weten.

Groen scherm

Stad Kortrijk investeert in een groene toekomst en ook midden in de stad is dit elke dag broodnodig. Daarom werd er beslist een groen scherm op te trekken rondom de fietsstalling. De beplanting gebeurde al eerder dit jaar, maar zal pas vanaf volgend jaar in vol ornaat staan. "Eerst moeten de planten kunnen wennen aan de grond en pas daarna groeien ze in volle glorie. We moeten dus nog even geduld hebben alvorens we er echt kunnen van genieten. Maar ondertussen hebben we wel al een mooi groen stukje natuur", laat Isabel Cossement weten.

Daarnaast koos het stadsbestuur ervoor om de bloemen mooi te laten overvloeien in het beton. Figuurlijk uiteraard. Het hertshooi dat zich zal ontplooien achter de betonnen wand moet op die manier een mooie symmetrie vormen met de beschilderde wand.

Op de foto herkennen we Axel Weydts, Isabel Cossement, Vincent Van Quickenborne, kunstenaar Bert Vanwynsberghe en Rudolf Scherpereel, TV
Op de foto herkennen we Axel Weydts, Isabel Cossement, Vincent Van Quickenborne, kunstenaar Bert Vanwynsberghe en Rudolf Scherpereel © TV

Naast het groen werd er uiteraard ook geïnvesteerd in de veiligheid. Zo zijn er slechts 2 ingangen en uitgangen. De betonnen wand moet de fietsers en wandelaars mooi in het gareel houden en zo geen warboel veroorzaken. De tijdelijke fietsenstalling blijft behouden tot de ondergrondse fietsenstalling onder het stationsplein is gerealiseerd. Deze staat ingepland in een volgende deelfase van het stationsproject.

"Een noodzakelijk kwaad", zo werd het ook wel eens verwoord onder bepaalde politici. De koele aanblik van de tijdelijke fietsenstalling tijdens de werken oogstte bij heel wat passanten hevige kritiek terwijl anderen er zich bitter weinig van aantrokken. "Als we maar onze fiets veilig kwijt kunnen" klonk het bij heel wat studenten. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en kunstenaar Bert Vanwynsberghe op te trommelen."Ik heb 2,5 maand gewerkt aan dit project en er zijn meer dan 25 verschillende lagen aangebracht om dit resultaat te bekomen. Ik noem het ook eerder een muurschilderij dan een Trompe l'oeil omdat je er mooi kan rond wandelen. Het resultaat is een samenvloeiing van 13 fases die ik steeds bijhield via mijn Facebookpagina zodat liefhebbers ook alles 'live' konden volgen", laat de kunstenaar weten.Stad Kortrijk investeert in een groene toekomst en ook midden in de stad is dit elke dag broodnodig. Daarom werd er beslist een groen scherm op te trekken rondom de fietsstalling. De beplanting gebeurde al eerder dit jaar, maar zal pas vanaf volgend jaar in vol ornaat staan. "Eerst moeten de planten kunnen wennen aan de grond en pas daarna groeien ze in volle glorie. We moeten dus nog even geduld hebben alvorens we er echt kunnen van genieten. Maar ondertussen hebben we wel al een mooi groen stukje natuur", laat Isabel Cossement weten.Daarnaast koos het stadsbestuur ervoor om de bloemen mooi te laten overvloeien in het beton. Figuurlijk uiteraard. Het hertshooi dat zich zal ontplooien achter de betonnen wand moet op die manier een mooie symmetrie vormen met de beschilderde wand.Naast het groen werd er uiteraard ook geïnvesteerd in de veiligheid. Zo zijn er slechts 2 ingangen en uitgangen. De betonnen wand moet de fietsers en wandelaars mooi in het gareel houden en zo geen warboel veroorzaken. De tijdelijke fietsenstalling blijft behouden tot de ondergrondse fietsenstalling onder het stationsplein is gerealiseerd. Deze staat ingepland in een volgende deelfase van het stationsproject.