Victors duiken op aan de Tieltse schoolpoorten

Andy Van Maele, Jacques Poppe, Vincent Byttebier en Luc Vannieuwenhuyze van Beweging.net, samen met de Victors. © RDC
Randy De Clercq

Beweging.net, het vroegere ACW, heeft zes ‘Victors’ aangekocht, die de komende maanden aan de Tieltse schoolpoorten zullen opduiken.

Beweging.net heeft bij de begin van de legislatuur een enquête bij zijn leden gehouden om te onderzoeken wat zij belangrijke beleidsthema’s vinden. Naast welzijn en wonen bleek ook verkeersveiligheid heel belangrijk. “De voorbije jaren hebben we uitgepakt met onze knalgroene affichecampagne met daarop een schildpad en de slogan graag traag. Dat is leuk, maar we willen meer doen”, aldus Luc Vannieuwenhuyze van Beweging.net. “Daarom hebben we in onze portefeuille gedoken om zes Victors aan te kopen. Victors zijn opvallende geel-groene fluorescerende figuurtjes met een vlagje, die de aandacht vestigen op de schoolpoort en die vragen aan de automobilisten om trager te rijden.”

De Victors zullen de komende maanden opduiken aan de poorten van alle Tieltse basisscholen. “We beginnen deze eerste trimester bij de basisscholen Heilige Familie, Heilig Hart/De Vlinder en De Wijzer Aarsele. Ze zullen goed verankerd zitten, dus zullen zeker niet zomaar pootjes krijgen”, verzekerd Luc Vannieuwenhuyze ons.

Lees ook in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier