Veurnse scholieren starten met veilige fietsoversteek in de Lindendreef

© gf
Redactie KW

Om fietsende leerlingen van het Bisschoppelijk College Veurne veilig naar de nieuwefietsenstalling aan de Sporkijnstraat te loodsen, is er in de Lindendreef een veilige fietsoversteek gemaakt. Het verkeer kan vanuit de Sporkijnstraat enkel nog rechtsaf de Lindendreef inrijden.

Dankzij het opvallende gele vak zien alle weggebruikers duidelijk de fietsoversteek waar de leerlingen vanaf 1 september veilig de Lindendreef kunnen oversteken. Daarnaast zijn ook alle wegmarkeringen in de Lindendreef opnieuw geschilderd.

De realisatie van deze fietsoversteek brengt ook een belangrijke mobiliteitswijziging in het centrum van Veurne met zich mee. Je kan enkel nog rechtsaf als je met de auto of motor vanuit de Sporkijnstraat de Lindendreef inrijdt. Ook de fietser is verplicht om al fietsend de beweging rechtsaf te maken, tenzij er afgestapt wordt en te voet wordt over het zebrapad wordt overgestoken. Dan kan je wel de beweging linksaf inzetten.

Het lokaal bestuur diende voor dit project een subsidieaanvraag in bij de Vlaamse overheid. Het gaat om projecten die door snel uitvoerbare ingrepen de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen verhogen. Er komt later ook een verhoogde middenberm in de Lindendreef.

Wegmarkeringen opgefrist

Anne Dequidt, schepen van Openbaar Domein: “Deze mobiliteitswijziging zorgt ervoor dat honderden fietsers nu veilig deze drukke verkeersas in ons centrum kunnen kruisen. Ondertussen kregen alle wegmarkeringen een opfrisbeurt, waardoor de algemene verkeersveiligheid is verbeterd.”

Pascal Sticker, schepen van Mobiliteit: “Zorgen voor veilige schoolomgevingen is een kernopdracht binnen het mobiliteitsbeleid. Door een locatiewijziging van de fietsenstalling van het Bisschoppelijk College drong een aanpassing van de wegsignalisatie en verkeerscirculatie zich op. Wij wensen alle scholieren en leerkrachten een veilig en vruchtbaar nieuw schooljaar toe.” (MVO – JTV)