Verzakt kruispunt in Kuurne wordt tijdelijk hersteld wegens bouwverlof

Een aannemer is vrijdag bezig om een tijdelijke herstelling uit te voeren aan de wegverzakking op het kruispunt van de Kerkstraat met de Leiestraat. Eerder deze week zakte er een zware vrachtwagen in het kruispunt.

Wegens het bouwverlof dat voor de deur staat zijn de noodzakelijke vervangingsstukken en materiaal niet verkrijgbaar en daarom wordt het kruispunt voorlopig hersteld. Zo wordt de rioolbuis beschermd, wordt de put opgevuld en komt er voorlopige wegverharding. Die heeft wel een aantal dagen nodig om uit te drogen. Na de nodige droogtijd kan het kruispunt tijdelijk heropend worden, weliswaar met een tonnagebeperking van 3,5 ton en een snelheidslimiet van 30km/u. De Kerkstraat en Leiestraat zullen dan opnieuw normaal bereikbaar zijn.

Voorlopig blijft de Kerkstraat tussen Kruiske en Tramstatie bereikbaar via zowel Kruiske als Tramstatie. Er is geen doorgaand verkeer richting Harelbeke mogelijk. Plaatselijk verkeer en bezoekers van de handelszaken moeten terugkeren richting Tramstatie.

Vanaf 4 januari zal de aannemer starten met definitief herstel.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.