Vervangbussen door grondverschuiving spoorwegberm tussen Menen en Poperinge

Redactie KW

Tot en met zondag zal er hinder zijn voor treinreizigers op de lijn Kortrijk-Poperinge in West-Vlaanderen door de gevolgen van de overvloedige regen van de voorbije uren.

Die zondvloed heeft een grondverschuiving in de spoorwegberm veroorzaakt tussen Menen en Poperinge, in Zillebeke om precies te zijn. “De mobiliteit op dat traject wordt sinds dinsdag tot en met zondag verzekerd door een vervangende buspendel in beide rijrichtingen”, meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Het gaat om een probleem tussen Komen en Ieper, maar om exploitatieredenen (keren van de treinen ) sluit men de hele sectie tussen Menen en Poperinge af.

“Door de grondverschuiving ontstond een onveilige situatie en Infrabel wil op dat vlak geen risico nemen“, zegt Petit. “Daarom wordt de treinrit nu een busrit (in beide richtingen) tussen Menen en Poperinge.”

Intussen zal de stabiliteit van de spoorberm op de plaats van de grondverschuiving aangepakt worden. We verwachten dat die herstellingswerken tot en met zondag gaan duren”, aldus Petit. Vanaf maandag moet het personenvervoer met de trein weer normaal verlopen op de spoorlijn Kortrijk-Poperinge.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.