Vernieuwing dorpskern Sente gaat van start

Redactie KW

Vanaf vandaag, woensdag 8 november gaan de grootse werken voor de vernieuwing van de dorpskern van Sente van start. Hiervoor slaan de gemeenten Kuurne, Lendelede en de stad Kortrijk de handen in elkaar.

De eerste fase vindt plaats van woensdag 8 november tot eind december. Deze wordt in verschillende delen uitgevoerd. Eerst zijn er de nutswerken tussen het kruispunt Heulsestraat met de Sint-Katharinastraat en het kruispunt Izegemstraat met de Pieter Verhaeghestraat. Er zal hinder zijn, maar er is telkens in een omleiding voorzien.

De meest ingrijpende fase vindt plaats van 11 tot 22 december. Ook dan worden nutswerken uitgevoerd maar wordt de dorpskern volledig afgesloten. Er is dus geen doorgaand verkeer mogelijk.

Gemeente Lendeledehttps://www.facebook.com/gemeenteLendelede/https://www.facebook.comFacebook1

Niet vergeten, morgen starten de werken in Sente met de nodige verkeershinder tot gevolg!

Geplaatst door Gemeente Lendelede op dinsdag 7 november 2017

rich1.0https://www.facebook.com/gemeenteLendelede/posts/875466435939679552

Beter nieuws is er van 23 december tot en met 7 januari. Tijdens de eindejaarsperiode wordt er niet gewerkt en is plaatselijk verkeer wel mogelijk. Het Sint-Katharinaplein is dan ook beperkt toegankelijk. Deze timing is onderhevig aan extreme weers- en werkomstandigheden. De volledige heraanleg duurt tot eind augustus 2018.

De dorpskern transformeert in een groen en aangenaam plein met oog voor de fietsers en wandelaars en met een verkeersveilige parking. (nvh)

Info: www.sente.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier