Vernieuwde Kooklarenoeneroute ingereden in Koekelare

Schepen Salenbien met haar medewerkers burgemeester Lansens, Bernard Lootens, Tone Vannieuwkerke en Godfried Depreitere. Ze presenteerden de nieuwe fietsbrochure De Kooklarenoeneroute. © RW
Redactie KW

Zondagmiddag werd in Koekelare de vernieuwde Kooklarenoeneroute ingereden.

Al 25 jaar beschikt Koekelare over een prachtige fietsroute De Kooklarenoeneroute, toen gerealiseerd door de wielerclub De Kooklarenoenerijders. Schepen van Cultuur en Toerisme Jessy Salenbien heeft deze bekende route herwerkt en een prachtig geïllustreerde nieuwe begeleidende brochure geschreven. Ze werd hierbij geholpen door burgemeester Lansens, Bernard Lootens van de Spaenhiers, Tone Vannieuwkerke van de dienst voor toerisme van Koekelare en Godfried Depreitere van de WTC De Kooklarenoenerijders. Stefaan Desloover verzorgde de nieuwe foto’s.

Deze nieuwe, 42 km lange fietsroute, werd zondag door heel wat fietsers ingereden onder de begeleiding van de Kooklarenoenerijders. Aan de vernieuwde Hovaeremolen, die meteen ook officieel geopend werd, lichtte schepen Salenbien de nieuwe fietsroute toe.

De brochure is te verkrijgen in de dienst voor toerisme of in het gemeentehuis van Koekelare aan de prijs van 2 euro. (RW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier