Vernieuwde Kapelstraat in Bredene is klaar

V.l.n.r.: schepen Erwin Feys, diensthoofd technische dienst Wim Pilet, Hadrien Vander Biest van aannemer Verhegge en burgemeester Steve Vandenberghe. © foto MM
Redactie KW

Door de coronacrisis liepen de werken in de Kapelstraat vertraging op. “Maar ondertussen zijn de werken voltooid en is de parking open”, is schepen voor Openbare Werken Erwin Feys (sp.a) opgelucht.

“De nieuwe oprit van de Koninklijke Baan en de Kapelstraat kregen zopas hun toplaag in asfalt. De Kapelstraat met zijn nieuwe laad- en loszone, de parking Shopping Duinen en afrit Koninklijke Baan zijn bij deze voltooid en geopend.” Enkel de laadpalen voor elektrische voertuigen zijn er nog niet. “De nodige kabelwerken en het plaatsen van de laadpalen konden door de coronamaatregelen nog niet uitgevoerd worden.”

Met de nieuwe inrichting van de Kapelstraat slaat het gemeentebestuur volgens Erwin Feys twee vliegen in een klap. “In de eerste plaats worden de verkeersopstoppingen door op de rijbaan geparkeerde vrachtwagens aangepakt via de afzonderlijke laad- en loszone. Daarnaast is er nu ook een afrit van de Koninklijke Baan op een belangrijke plaats.”

“Bovendien werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de volledige parking Shopping Duinen helemaal her in te richten”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan. Het gemeentebestuur trok voor deze werken ruim 1 miljoen euro uit. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier