Vermoedelijke vervuiler stelt zich agressief op bij opruimen olievlek in Terreststraat in Houthulst

De brandweer werd opgeroepen om een olievlek op te ruimen in de Terreststraat in Houthulst.© JH
De brandweer werd opgeroepen om een olievlek op te ruimen in de Terreststraat in Houthulst.© JH
Redactie KW

De brandweer en politie moesten dinsdagavond ter plaatse gaan naar de Terreststraat in Houthulst waar een grote olievlek op de weg lag. Toen ze de vaststellingen wilden doen, kwam de vermoedelijke vervuiler langs die zich agressief opstelde.

Rond 17.50 uur merkten passanten in de Terreststraat in Houthulst een grote olievlek van ongeveer 10 m² op de weg op. Het ging om een gevaarlijke situatie en de hulpdiensten werden gebeld.

De politie was als eerste ter plaatse en stelde vast dat de olie op een plaats lag waar vaak een vrachtwagen staat van een ijzerhandelaar in de buurt. Op dat ogenblik stond de vrachtwagen er niet meer. De brandweer werd opgevorderd om de olie op te ruimen.

Bestuurder vrachtwagen moest bedaard worden

Op dat ogenblik kwam de bestuurder van de vrachtwagen ter plaatse die niet akkoord was met de opruimwerken. De man stelde zich zowel tegenover de brandweer als tegenover de politie agressief op. Hij moest bedaard worden.

Vermoedelijk is hij de vervuiler maar dat wordt nog onderzocht. De brandweer ruimde de olie op met detergenten en spoot de weg terug proper. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.