Verlichting van 23 fietsers niet in orde bij grootschalige controle in Izegem

© BELGA
Redactie KW

Tijdens een aantal politiecontroles liepen in Izegem 23 fietsers tegen de lamp omdat de fietsverlichting niet in orde was. “Dergelijke acties blijven nodig om duidelijk te maken dat verkeersveiligheid een zaak van elke weggebruiker is”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

“Tijdens de vier controleacties in de Ingelmunstersestraat, de Kachtemsestraat, de Gentseheerweg, op het Emelgemseplein en aan de fietstunnel aan de Burgemeester Vandenbogaerdelaan werden bijna 700 fietsen gecontroleerd“, verduidelijkt de schepen.

“De controles werden eind november en begin december uitgevoerd door de politiepost Izegem”, aldus hoofdinspecteur Miguel Beauprez. “Van 3,3 procent van de fietsen was de fietsverlichting niet in orde. Er werden niet alleen verwittigingen gegeven, maar ook processen-verbaal uitgeschreven.”

Stijgend aantal fietsdoden

Vandaag werd bekendgemaakt dat volgens de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias op nationaal niveau het aantal verkeersdoden gestegen is bij de fietsers en motorrijders. “Met dergelijke controleacties tijdens de wintermaanden willen we de fietsers er op wijzen dat fietsverlichting essentieel is”, besluit hoofdinspecteur Beauprez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier