Verkeerswisselaar A19-R8 in Bissegem wordt in 2017 heraangelegd

De verkeerswisselaar A19-R8 in Bissegem zal in 2017 worden heraangelegd. © Foto HOL
Redactie KW

Er is duidelijkheid over de heraanleg van de verkeerswisselaar A19-R8 in Bissegem. Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet 6,1 miljoen euro in zijn meerjarenplanning.

De voorbije jaren was die verkeerswisselaar al vaak voer voor discussie en werden er plannen gemaakt om die heraan te leggen. Zo had Hilde Crevits (CD&V), de voorganger van huidig Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), een heraanleg in 2013 voor ogen, maar dat kwam er niet van. Maar er is nu licht aan het einde van de tunnel in de meerjarenplanning van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat de heraanleg ingeschreven bij de hefboominvesteringen.

6,1 miljoen euro

“Als je de meerjarenplanning bekijkt, dan zie je dat AWV voor dit jaar 100.000 euro voorziet voor de nodige onteigeningen om de verkeerswisselaar op een goede manier te kunnen heraanleggen”, stelt Bert Maertens. Hij is naast burgemeester van Izegem ook Vlaams Parlementslid voor N-VA en volgt de mobiliteitsdossiers in onze provincie op de voet. “Voor de heraanleg heeft het Agentschap een budget van 6 miljoen euro voorzien. Die heraanleg staat in 2017 ingeschreven.”

Ikea

Vlakbij de verkeerswisselaar A19-R8 is op de A9 op- en afrit 1 Gullegem-Moorsele gesitueerd. Op zich niets speciaals, maar op de landbouwgronden vlakbij zou er mogelijk een vestiging van de Zweedse meubelgigant Ikea kunnen komen. “Stel dat Ikea daar komt, iets waarover er nog geen uitsluitsel is, dan zal het voor iedereen een goede zaak zijn als die verkeerswisselaar heraangelegd is. AWV kan met andere woorden op een mogelijke komst van Ikea anticiperen. Al moet ik hierbij wel meteen zeggen dat beide dossiers niets met elkaar te maken hebben”, besluit Bert. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier