Verkeersremmers op de Zeeweg weggehaald wegens te gevaarlijk

Eind mei merkte een wielertoerist deze verkeersremmers niet op. De 83-jarige man uit Brugge kwam zwaar ten val en stierf enkele dagen later aan zijn verwondingen. © TL
Redactie KW

De verkeerssituatie in de Zeeweg op de grens tussen Roksem en Bekegem is aangepast. De betonnen verkeersremmers zijn er namelijk weggehaald. En dat nadat een wielertoerist die er over viel aan zijn verwondingen overleed.

Vier witte, lage verkeersremmers moesten de situatie op het kruispunt van de Zeeweg met de Ossenweg en de Bevrijdingsweg veiliger maken. Maar in de praktijk bleken die zelf niet bepaald ongevaarlijk te zijn. Eind mei merkte een wielertoerist de remmers namelijk niet op. Wilfried Hensen (83) uit Brugge kwam zwaar ten val en stierf enkele dagen later aan zijn verwondingen.

Het kruispunt ligt pal op de grens tussen Roksem (Oudenburg) en Bekegem (Ichtegem) en dus staken beide de hoofden bij elkaar. Uiteindelijk werd beslist om de verkeersremmers weg te nemen. Momenteel is er dus enkel nog de witte arcering op de rijbaan. “Die remmers komen er alleszins niet meer terug”, zegt Jan Bekaert, burgemeester van Ichtegem. “Het is uiteraard absoluut de bedoeling om dergelijke ongevallen in de toekomst te vermijden.”

Al is het ook niet de bedoeling om de situatie te laten zoals ze op vandaag is. “We zullen nagaan wat de mogelijkheden precies zijn”, aldus Bekaert. “Die blokken waren er namelijk wel met een bepaalde reden geplaatst. Ze dienden om de veiligheid te vergroten. En we willen in de nieuwe oplossing die initiële reden niet uit het oog verliezen. Maar we denken er aan om eventueel een stukje groen te integreren of zo. Hoe dan ook zullen we de situatie daar snel aanpakken en zullen we nadien ook de impact nagaan. Want het is uiteraard wel de bedoeling dat het kruispunt helemaal veilig is.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier