Verkeersremmers moeten ongevallen vermijden aan Bellevueschool in Izegem

Schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (SP.A), burgemeester Bert Maertens (N-VA), directeur van Atheneum Bellevue Dirk Mestdagh en Marc Vanlerberghe (SP.A). © CLY
Philippe Verhaest

Op het kruispunt van de Heilig Hartstraat met de Bellevuestraat in Izegem zijn enkele verkeersremmende maatregelen doorgevoerd om de snelheid en het aantal ongevallen naar beneden te halen.

Dat er te snel gereden wordt in de Heilig Hartstraat, is in Izegem algemeen geweten. Het feit dat er aan het kruispunt met de Bellevuestraat met het Atheneum Bellevue en de Bellevueschool twee scholen gelegen zijn, maakt de situatie er alleen maar onveiliger op. Na een zwaar ongeval met een jonge fietser op 11 februari 2015 greep het stadsbestuur in.

“De snelheid verlagen in de straat en vooral op het kruispunt was de enig mogelijke oplossing”, legt schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (SP.A). “Het probleem was wel dat de Heilig Hartstraat erg breed is, daarom hebben we nu ter hoogte van het kruispunt een verkeersgeleider aangebracht. Zo moeten automobilisten vertragen om het kruispunt te nemen. Tegelijk blijft de ruime zone 30 in de Heilig Hartstraat en de Bellevuestraat behouden.”

De verkeersgeleider kan weer worden weggenomen, want de Heilig Hartstraat doet in september dienst als finish voor Izegem Koers.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.