Verkeersremmers in Mariakerkelaan in Oostende verdwijnen

De verkeersremmers in de Mariakerkelaan werden begin vorig jaar geïnstalleerd. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De verkeersremmers in de Mariakerkelaan in Oostende zorgden vorig jaar voor heel wat discussie. Het stadsbestuur beslist nu om ze op maandag 21 oktober weg te halen.

Begin vorig jaar werd de Mariakerkelaan omgevormd tot een voorrangsweg. Om van de Mariakerkelaan geen racebaan te maken, besliste het vorig stadsbestuur om er verkeersdrempels te installeren met beurtelings verkeer. “Uit metingen blijkt dat de verkeersremmers geen invloed hebben op de snelheid, ze remmen dus het verkeer niet af. Integendeel”, klinkt het bij schepen Björn Anseeuw (N-VA), bevoegd voor de dienst Openbaar Domein en Mobiliteit van de stad. “Wat we wel zien, is dat bestuurders nogal dikwijls gas bijgeven om toch maar als eerste de snelheidsremmer gepasseerd te zijn. Dat zorgt dan weer voor onveilige toestanden in de Mariakerkelaan. En dat kan niet de bedoeling zijn. Er zijn dus voldoende redenen om de wegversmallers te laten verwijderen.”

De werken starten op maandag 21 oktober en zullen een week duren. De hinder voor het doorgaand verkeer zou beperkt blijven. “Met het oog op meer verkeersveiligheid blijven we de verkeerssituatie in de Mariakerkelaan uiteraard van nabij opvolgen”, voegt Anseeuw er nog aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier