Zo worden de verkeersstromen in kaart gebracht . Naast de harde cijfers van metingen, start er ook een brede verkenning van onderuit. Wie dat wil, kan zich vanaf vandaag laten horen over het verkeer en de ontwikkeling van de brede omgeving rond de ring.

D

e kracht van minder file, méér zuurstof & verbinding, kortweg K-R8 . Achter die roepnaam bundelen de Vlaamse Overheid, lokale besturen en Intercommunale Leiedal hun krachten om de ruime R8-omgeving aan te pakken. Het hoofddoel is een vlottere en veiligere verbinding creëren tussen de R8 en lokale wegen of snelwegen. Via een vernieuwende aanpak betrekken de partners tegelijk de ontwikkeling van de ruime omgeving en het brede publiek.

Het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat op 26 oktober in detail de volledige verkeersstroom in de ruime omgeving van de R8 in kaart brengen. Daarvoor worden vanaf volgende week een 100-tal slimme camera's geplaatst, aan alle snel- en invalswegen van en naar de R8 en wisselaars zoals het complex in Aalbeke. Samen meten de camera's dan op één dag nauwgezet hoe en met hoeveel we ons van A naar B verplaatsen. Dat doen ze via nummerplaatherkenning, waarbij de chauffeurs anoniem blijven. De metingen passen in het verkennende mobiliteitsonderzoek.