Verkeerslichten Ieperse stationsomgeving nog niet op punt

Het stadsbestuur gaat na hoe de rode lichten er het beste afgesteld kunnen worden. © HV
Redactie KW

Een week geleden werden de lichten aan het Perron, station en de overweg in de Dikkebusseweg in Ieper operationeel, maar soms is het wel erg lang wachten aan het rood licht.

Dat het hier en daar nog niet helemaal op punt staat en er af en toe wat te lang moet worden gewacht aan het rood licht, dat geeft schepen Stephaan De Roo grif toe. “Toen er werd beslist dat er lichten moesten komen, en om veiligheidsredenen zelfs drie kort na mekaar, wisten wij dat we even geduld zouden moeten oefenen. De lichten zijn wel gesynchroniseerd, maar in voorlopige vorm. Momenteel doen wij metingen hoeveel verkeer er komt vanuit de diverse hoeken. Pas nadat wij daar concrete gegevens over hebben, gaan wij de nodige aanpassingen doen.”

De schepen bevestigt dat er nog wat hinder zal blijven. “Maar wij opteerden voor de veiligheid. Vroeger was het voor iemand die uit de Dikkebusseweg kwam niet zo gemakkelijk naar links af te slaan richting centrum, en moesten de chauffeurs risico’s nemen. Nu niet meer. We kozen er bovendien voor de chauffeurs te bewegen zoveel mogelijk de richting van het centrum te vermijden. Ook dat is even wennen.”

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier