Verkeersfilter verrast automobilisten in Oliebergstraat in Deerlijk

In de Oliebergstraat in Sint-Lodewijk werd tussen de Berglaan en de Camiel Vereeckelaan en verkeersfilter gecreëerd. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Wie donderdag wilde gebruik maken van de Oliebergstraat in Sint-Lodewijk (Deerlijk), zal allicht even geschrokken zijn. Tussen de Berglaan en de Camiel Vereeckelaan werd – als test – een verkeersfilter gecreëerd.

“Bij de opmaak van het masterplan DNA van het dorp Sint-Lodewijk werd nagedacht over een helder snelheidsregime in Sint-Lodewijk”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Regine Rooryck (CD&V).

Testopstelling

“Daarbij werd voorgesteld om een verkeersfilter in de Oliebergstraat te plaatsen om doorgaand gemotoriseerd verkeer tegen te gaan en zo de straat verkeersluwer en aantrekkelijker te maken voor fietsers. Aan de hand van een testopstelling tussen de Berglaan en de Camiel Vereeckelaan willen we dit idee testen.”

De reacties zijn alvast verdeeld zoals blijkt uit de opmerkingen op Facebook.

“Het DNA-masterplan van Sint-Lodewijk stellen we op zondag 10 april voor aan de Sellewieties en Deerlijknaren en iedereen die interesse heeft en/of meewerkte aan dit project. We verzamelen om 14 uur aan de kerk van Sint-Lodewijk, geven een woordje uitleg en vertrekken daarna op toekomstwandeling.”

“Tijdens deze wandelingen, die starten om 14.30 uur, 15.15 uur en 16 uur, lichten we enkele concrete ambities uit het masterplan toe. Het volledige plan wordt later ook digitaal beschikbaar gesteld.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.