Verkeerscontrole levert 4.329 euro aan achterstallige belasting op

Tijdens de verkeerscontrole stelde PZ Westkust diverse overtredingen vast. © MVO
Redactie KW

Op maandag 23 november werkten vier leden van de Politiezone Westkust samen met vier collega’s van de Vlaamse Belastingdienst tijdens een verkeerscontrole in de Kinderlaan en de Ten Bogaerdelaan in Koksijde. Dertien chauffeurs bleken hun verkeersbelasting niet te hebben betaald.

Bij deze controle werden nog andere inbreuken vastgesteld. Een bestuurder was niet in orde met zijn lading en moest onmiddellijk 1.000 euro betalen. Twee bestuurders hadden geen vervoersvergunning en dat kostte hen onmiddellijk 1.500 euro. Een bestuurder overlaadde zijn vracht en kreeg een administratieve boete van 400 euro. Drie personen droegen geen gordel en moesten meteen elk 116 euro betalen.

Een bestuurder reed rond met een andere reproductienummerplaat voor zijn fietsendrager dan de nummerplaat achteraan op het voertuig. Een bestuurder had geen geldig rijbewijs. Een bestuurder was niet in orde met de verzekering van het voertuig en negen bestuurders waren niet in orde met hun technische keuring. Daarnaast legden drie bestuurders een ademtest af. Ze bliezen allen safe. (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier