Verkeerschaos in de Sint-Jorisstraat in Izegem blijft duren

© BELGA
Redactie KW

Op de verkeerscommissie in Izegem was het agendapunt omtrent de verkeerschaos aan het sportstadion voer voor een geanimeerde discussie.

Verkeersschepen Kurt Himpe (N-VA) gaf aan dat er niet meer geparkeerd wordt langs de rijksweg N36 omdat de zijingang moest afgesloten worden op last van het Agentschap Wegen en Verkeer.

” Daardoor is de verkeersdrukte in de Sint-Jorisstraat nog toegenomen. In die straat tussen de Burgemeester Vandenbogaerdelaan en de ingang naar de site ISO en De Leest kan nu aan de beide kanten geparkeerd en in beide richtingen gereden worden. Vaak staan autobestuurders neus aan neus in de smalle doorgang. Eenrichtingsverkeer invoeren is ook niet haalbaar wegens de uitrijroute in die straat van de hulpdiensten”, wist hij.

Uitbreiding parkeerroute

Binnenkort zal enkel nog aan één kant van de Sint-Jorisstraat ter hoogte van het sportstadion mogen geparkeerd worden, zal er vlotter doorgereden kunnen worden en minder verkeerschaos zijn. Parkeren aan de ISO en De Leest zou die drukte ook kunnen verminderen. Er wordt echter vastgesteld dat autobestuurders een parkeerplaats aan het sportstadion zoeken, terwijl de parkings aan De Leest en het JOC op wandelafstand soms volledig vrij zijn. Voor de uitbreiding van de parkeerroute naar de vrijetijdszones aan het sportstadion, De Leest, het JOC en het zwembad De Krekel is de toestemming van AWV nodig en we gaan hierover nu advies inwinnen.”

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier