Verbindingsweg Ijzerdijk-Kapellestraat blijft voorlopig afgesloten

Het verkeer tussen Diksmuide en Sint-Jacobs-Kapelle moet nog zeker tot begin volgend jaar gebruik maken van de omleiding via de Sint-Jacobsstraat, zoals ook nu het geval is.
Redactie KW

De werken aan de omleidingsweg rond Diksmuide verlopen volgens schema. De verkeerssituatie zal de volgende weken wel iets anders verlopen dan eerst voorzien. In samenspraak met de stad Diksmuide werd beslist om de nieuwe verbindingsweg tussen de Kapellestraat en de IJzerdijk voorlopig nog niet open te stellen.

De afgelopen weken werkte Wegen en Verkeer aan de nieuwe verbindingsweg tussen de Kapellestraat en de IJzerdijk. Eerst was voorzien dat vanaf maandag 23 november het verkeer tussen Sint-Jacobs-Kapelle en het centrum van Diksmuide gebruik zou kunnen maken van de verbindingsweg. Op vraag van het stadsbestuur van Diksmuide is dit plan gewijzigd. Door de vele wandelaars en fietsers aan het Provinciaal Domein IJzerboomgaard, is beslist dat het autoverkeer voorlopig nog gebruik moet blijven maken van de huidige omleiding via de Sint-Jacobsstraat en de IJzerdijk. Deze omleiding geldt in beide richtingen.

Hoewel de nieuwe verbindingsweg tussen Kapellestraat en de IJzerdijk zo goed als klaar is, blijft deze nog zeker tot begin volgend jaar afgesloten voor al het verkeer. Van zodra het mogelijk is, wordt beslist hoe de verkeerssituatie vanaf begin januari zal worden georganiseerd.

Alle informatie over de werken kan u nalezen op http://www.wegenenverkeer.be/diksmuide

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.