Veertig procent van treinen tussen de kust en Brussel rijden in late ochtendspits

Redactie KW

Bij het begin van de ochtendspits, om 7 uur, rijdt in Vlaanderen ruim de helft van de treinen.

Op de lijnen Antwerpen-Brussel en Antwerpen-Gent reed om 7 uur ongeveer 40 procent van de treinen. Er wordt ook gestaakt in 10 van de 150 seinhuizen. In Vlaanderen en Brussel zijn die allemaal operationeel, met uitzondering van dat in Eeklo.

Die percentages kunnen later op de dag nog variëren. Zo reden er om 6 uur geen treinen tussen de kust en Brussel, maar om 7 uur 70 procent van de treinen op die verbinding. Op de verbindingen naar de luchthaven, vanuit het hele land, rijdt een op de drie treinen. In Wallonië ondervindt het spoorverkeer zware hinder: slechts 5 procent van de treinen rijdt er.

Update: Het tweede deel van de ochtendspits is iets moeizamer verlopen bij het spoor. Om 9 uur reed in Vlaanderen ongeveer 45 procent van de treinen, iets minder dus dan bij het begin van de ochtendspits, toen dat nog 50 procent was. “Op de lijnen kust-Gent-Brussel en Antwerpen-Brussel zitten we op 40 procent, en op de lijn Leuven-Brussel rijdt 30 procent van de treinen”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Hij verwacht niet dat de situatie in de loop van de dag nog fors zal wijzigen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.