VBS De Biesweide is de meest veilige school

© (Foto ZB)
Redactie KW

De VBS de Biesweide is de meest veilige school van West- Vlaanderen. Ze behaalde de titel voor de tweede keer. Gouverneur Carl Decaluwé en de leeuw van Bellewaerde kwamen de prijs overhandigen.

De leeuw van Bellewaerde had het meeste succes hij de kinderen. Het dier werd veelvuldig geaaid en had het druk om pootjes te geven. Hij was aanwezig omdat Bellewaerde de actie van verkeersveilige school steunt. Een tevreden en fiere directeur Xavier Vansteenkiste had woorden van lof voor zijn leerkrachten, de ouderraad en vooral voor de kinderen die alles goed opvolgen.

“Onze leerkrachten houden het onderwerp boeien en op school creëerden we een verticale leerlijn wat verkeerseducatie betreft. Voor onze kleuters is er een fietsparcours op de speelplaats en het zesde en fietsexamen. Dit zijn maar enkele zaken wat veilig in het verkeer is een dagelijks voorkomen onderwerp.”

Hij had woorden van lof voor de ouderraad en verkeersouders. “Zij zorgden voor een veilige schoolomgeving, fluohesjes, het parkeren op het marktplein om het verkeer voor school veiliger te maken enz. Ook bij uitstappen staan ze paraat voor de verkeersveiligheid en natuurlijk mag ik ook onze gematigde opzichters niet vergeten.“

Graag Traag

Evelien Masschelein, voorzitter van de ouderraad vroeg aandacht voor de bekroonde tekening ‘Graag Traag‘.” We voerden deze actie voor trager verkeer in het centrum. De bekroonde tekening kwam ook in het straatbeeld en werd verstuurd naar alle gezinnen in Beselare. Zo werd gans het dorp betrokken in onze actie. Deze slaagde omdat we ontzettend veel hulp kregen van schepen van mobiliteit Koen Meersseman. Ook in de toekomst zullen we ons verder inzetten voor een veilige schoolomgeving en de veiligheid voor onze kinderen in het verkeer.”

Gouverneur Carl Decaluwé feliciteerde de kinderen voor het massaal dragen van de fluohesjes. “Als je op straat komt met de fiets zorg dat je gezien bent, draag en helm en zorg vooral voor een perfect veilige fiets.” Terloops gaf hij nog mee dat er nog altijd teveel ongevallen gebeuren in onze provincie maar dat dank zij de inspanningen de tendens toch dalende is.

Als prijs ontving de school een cheque ter waarde van 500 euro en kregen ze ook dertig tickets van het park Bellewaerde. De plechtigheid werd afgesloten met een optreden van de kinderen en het uit volle borst zingen van het verkeerslied. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.