Eigenlijk moest het eenrichtingsverkeer al ingaan op dinsdag 1 september, maar de signalisatiewerken liepen vertraging op. Die staan nu op de agenda voor maandag 20 en dinsdag 21 september. Maandag geldt er een parkeerverbod op de Statieplaats, dinsdag in de Surmontstraat en een stukje Ketelbuiserstraat. Vanaf woensdag geldt er dan effectief eenrichtingsverkeer in de Surmontstraat en op de Statieplaats.

Vrijdag werden ook al markeringen aangebracht op het wegdek: in de Stegelstraat is er nu een fietssuggestiestrook. Die werken, en de aanpassingen in de stationsomgevingen, passen in het plan van het gemeentebestuur om van de stationsomgeving een fietszone te maken. Ook rond de scholen en de Marktplaats zijn er fietszones. In zo'n fietszone mogen bestuurders hoogstens 30 kilometer per uur rijden en hebben fietsen altijd voorrang. Zo is het verboden om fietsers in te halen.

Bestuurders krijgen na woensdag enkele dagen de tijd om te wennen aan de nieuwe verkeerssituatie, maar daarna zal de politie controleren of de nieuwe regels opgevolgd worden. Wie ze niet respecteert, riskeert een boete.

De 'groene' straten zijn fietsstraten. In de stationsomgeving geldt vanaf woensdag eenrichtingsverkeer.
Eigenlijk moest het eenrichtingsverkeer al ingaan op dinsdag 1 september, maar de signalisatiewerken liepen vertraging op. Die staan nu op de agenda voor maandag 20 en dinsdag 21 september. Maandag geldt er een parkeerverbod op de Statieplaats, dinsdag in de Surmontstraat en een stukje Ketelbuiserstraat. Vanaf woensdag geldt er dan effectief eenrichtingsverkeer in de Surmontstraat en op de Statieplaats.Vrijdag werden ook al markeringen aangebracht op het wegdek: in de Stegelstraat is er nu een fietssuggestiestrook. Die werken, en de aanpassingen in de stationsomgevingen, passen in het plan van het gemeentebestuur om van de stationsomgeving een fietszone te maken. Ook rond de scholen en de Marktplaats zijn er fietszones. In zo'n fietszone mogen bestuurders hoogstens 30 kilometer per uur rijden en hebben fietsen altijd voorrang. Zo is het verboden om fietsers in te halen. Bestuurders krijgen na woensdag enkele dagen de tijd om te wennen aan de nieuwe verkeerssituatie, maar daarna zal de politie controleren of de nieuwe regels opgevolgd worden. Wie ze niet respecteert, riskeert een boete.