Vanaf 2 juni opnieuw betalend parkeren in Ieper

Nog tot 2 juni kan je gratis parkeren op de Leet. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Vanaf volgende week dinsdag moet je in Ieper weer betalen om te parkeren, alsook opnieuw je parkeerschijf leggen in de blauwe zone.

Ieper had het betalend parkeren sinds 18 maart tijdelijk opgeschort uit solidariteit met de vele Ieperlingen die thuis zaten of thuis werkten. Er was ook beduidend minder verkeer in het stadscentrum tijdens de periode van de lockdown.

“De winkels en bedrijven in de Ieperse binnenstad zijn opnieuw geopend”, zegt burgemeester Emmily Talpe. “Dat brengt meer verkeer met zich mee. Om voldoende parkeergelegenheid en rotatie te verzekeren, wordt daarom het normale parkeerregime heropgestart. Concreet geldt vanaf dinsdag 2 juni weer het betalend parkeren en dient men ook de parkeerschijf te leggen in de blauwe zone.”

Sms-parkeren

Stad Ieper roept wel op om maximaal gebruik te maken van het sms-parkeren. “Op die manier kan je vermijden de parkeerautomaten aan te raken”, aldus burgemeester Emmily Talpe. “Sms-parkeren in Ieper kan via 4411 of via Parkmobile. Hoe dit in zijn werk gaat, is terug te vinden op de stickers aan de zijkanten van de automaten en op de website van stad Ieper.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier