Vaartstraat in Veurne voor de eerste keer autovrij

Zondag 22 september werd de Vaartstraat tussen de Nieuwpoortbrug en de Rozebrug verkeersvrij gemaakt. Aan weerszijden van de straat konden bewoners allerlei kinderspullen aan de man of vrouw brengen.

© JT

Op enkele parkings van bedrijven stonden attracties voor kinderen opgesteld. Op een fietsparcours konden ze ook leren fietsen en op een initiatie circustechnieken konden vaardigheden worden uitgetest.

Ook ‘stand up paddling’ (SUP) was voor enkele moedigen het risico en een nat pak waard om hun evenwicht te testen op een plank op het water. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuw fietsbrug over de Vaartstraat en het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort, die het Suikerpark met het stadscentrum zal verbinden. Wie het kanaal nu al eens wou oversteken kon terecht bij Chiro Treezebees uit Beauvoorde, zij sjorden een ponton en trokken langs een koord een vlot naar de overkant.

Aan de appartementsblokken Catteeu en de residente Zuidburg (assistentieflats) langs de Vaartstraat kon een bezoek worden gebracht en wie een rit wilde uit proberen op een elektrische scooter kon dat gratis doen. Uiteraard was er ook aan allerlei versnaperingen en drankjes geen gebrek. Het is de eerste keer dat Veurne aan een autoloze zondag meedoet. Door het prachtige weer werd het een publiekstrekker. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.