UNIZO en Voka vragen mobiliteitsonderzoek in en rond Tielt

© foto SD
Redactie KW

Nu de krijtlijnen van de toekomstige industriegebieden, landbouwgronden en bosgebieden in Tielt duidelijk zijn, vragen UNIZO en Voka West-Vlaanderen om dringend werk te maken van een nieuw allesomvattend mobiliteitsonderzoek voor Tielt.

Dat er in de regio bijkomende industriegronden vrijkomen juichen zowel UNIZO West-Vlaanderen als Voka West-Vlaanderen toe. “Nieuwe bedrijven aantrekken naar de regio is van groot belang om het welzijn en de welvaart in de regio op een hoog niveau te houden”, zegt Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen. “Het is dan ook goed dat er nu eindelijk duidelijkheid is over toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen.”

Samen oplossing zoeken

“Meulebeke heeft met Haandeput een nieuwe KMO-zone ontwikkeld die nu in recordtijd een dertigtal jonge KMO-bedrijven omvat. Dit bewijst de vraag naar ruimte door ondernemers in regio“, benadrukt Willem Verfaillie, regioverantwoordelijke MWVL bij UNIZO. “Een toekomstige uitbreiding van bedrijventerreinen moet niet in vraag gesteld worden, we moeten samen een oplossing zoeken voor het mobiliteitsprobleem.”

De neuzen moeten in dezelfde richting staan om onze regio op de kaart te zetten of beter te houden

UNIZO en Voka West-Vlaanderen vragen al langer een oplossing voor het vrachtverkeer in Tielt en omgeving. De komst van deze nieuwe ruimte voor ondernemingen verantwoordt meer dan ooit het feit dat er een nieuw onderzoek moet komen voor de ontsluiting van de regio rond Tielt. De neuzen moeten in dezelfde richting staan om onze regio op de kaart te zetten of beter te houden”, zegt Dirk Braeckevelt, voorzitter van UNIZO Tielt.

Krachten bundelen

“UNIZO en Voka West-Vlaanderen hebben in dit dossier alvast de krachten gebundeld. We vragen nu aan de politici en de bevoegde instanties om hetzelfde te doen”, vult Bert Mons aan. “Dit dossier ligt al lang genoeg op de plank, het wordt tijd dat er middelen vrijgemaakt worden om deze mobiliteitsknoop voor eens en voor altijd te ontwarren.”

Beide ondernemersorganisaties willen dan ook zo snel als mogelijk met alle betrokken besturen en instanties aan tafel zitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier