Unizo brengt mobiliteitsprobleem in Beneluxpark onder de aandacht

We herkennen van links naar rechts Steve Ronse, Mattijs Baekelant en Daniël Neyt aan de President Kennedylaan. © ICK
Redactie KW

Unizo was vandaag aanwezig in het bedrijf Publius in het Beneluxpark 27B in Kortrijk om het mobiliteitsprobleem dat er al enkele maanden is, aan te kaarten. Vooral ‘s avonds staat het verkeer er in het Beneluxpark compleet stil. Unizo deed een rondvraag bij haar leden naar de redenen voor dit verkeersprobleem.

Mattijs Baekelant, adviseur lokale werking Unizo Zuid West-Vlaanderen : “Van één van de leden met vestiging in het Kennedypark kreeg ik een bericht dat hij er drie kwartier over deed om het Kennedypark te verlaten in plaats van tien minuten. Er worden sluikwegen gebruikt om sneller thuis te raken, de instroom aan de Kennedylaan verloopt niet vlot en je moet er rekenen op de goede wil van chauffeurs die van het ziekenhuis komen. Sinds enkele weken is het probleem erger geworden. Andere leden op Beneluxpark en Kennedypark bevestigen het verhaal.”

Plaats van de stilstand

Steve Ronse van advocatenkantoor Publius en provinciaal voorzitter van Unizo West-Vlaanderen : “Tussen 17 uur en 18 uur 30 is er een enorme opstopping. Rond 17 uur vertrekken de eerste mensen met de wagen om de uiteinden aan de rotonde aan de Biomarkt en het Kennedyhotel te bereiken. Als ik ervoor of erna vertrek, heb ik geen probleem. Als ik tussen dit tijdstip van anderhalf uur vertrek, dan verlies ik gemiddeld twintig minuten om van hier tot aan het rond punt aan de Biomarkt te raken. Aan Barco staan er ook files. Aan de kant Kennedyhotel is het desastreus omdat je daar veel in- en uitritten dichtbij hebt. Men heeft daar een desastreuze ingreep gedaan, men heeft daar een busvak voorzien waar je vroeger twee vakken had die leidden naar de rotonde. Nu is er maar één vak meer dat leidt naar het rond punt.”

“Dit alles heeft een impact die men waarschijnlijk niet voorzien heeft. Een half uur om het Kennedypark uit te raken is iets wat we vijf maanden geleden niet kenden. Als je de ontwikkeling van het Beneluxpark bekijkt, is dit nog maar voor de helft ontwikkeld. Als er geen ingrepen gebeuren, hou ik mijn hart vast voor binnen enkele jaren. Het dreigt hier de plaats van de stilstand te worden.”

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier