Uniforme straatnaamborden in Dentergem

© BB
Redactie KW

De gemeente Dentergem pakt uit met gloednieuwe straatnaamborden. De gemeentewerkmannen klaarden deze klus en de opdracht is bijna volbracht.

Yves Lambrecht is schepen van Openbare Werken, ICT, Communicatie, Mobiliteit en Verkeer en hij coördineerde de werken en is tevreden met de resultaten. “Dentergem ziet er weer een stukje netter en overzichtelijker uit, de borden zijn sober maar efficiënt: het zijn witte borden met zwarte letters en ze staan op alle belangrijke punten in ons dorp. Het leefde wel bij de mensen, want velen spraken mij erover aan. De borden waren verouderd, verschilden van kleur, sommige waren omver gereden en andere waren zelfs volledig verdwenen!”

GPS

“Er kwamen problemen van, want bepaalde diensten en burgers konden hun bestemming niet meer vlot bereiken dus moesten we voor een oplossing zorgen. Bepaalde kleinere straten zijn trouwens niet terug te vinden met een gps. De gemeente Dentergem werkte samen met de organisatie ‘Buurt en co’ en zij hielpen ons om een grondige inventaris op te maken van alle straten. Veiligheid en bereikbaarheid zijn belangrijk in het openbaar verkeer”, besluit schepen Yves Lambrecht. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier