https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Uniek verkeersbord wijst op overstekende ober

Burgemeester Anthony Dumarey, uitbater van 't Nesje Triny Barbier en de schepenen Gino Dumon, Stijn Jonckheere en Romina Vanhooren. © LIN)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Dinsdag 10 augustus plaatste de technische dienst langs de Dorpsstraat aan bistro Nesje een toch wel uniek verkeersbord. De driehoek met rode omranding wijst erop dat daar een ober met een plateau drank de straat kan oversteken.

“Vermits een deel van het terras zich langs de straatzijde bevindt en een ander deel aan de overzijde van de straat in een tent is een gematigde snelheid meer dan aangewezen. Na overleg met de uitbaters van de nieuwe bistro hebben we specifieke verkeersborden aangekocht die bestuurders erop wijzen dat hier iemand de straat kan oversteken met drank om de klanten aan de overkant te bedienen”, legt burgemeester Anthony Dumarey uit.

Snelheid verlagen

“Uiteraard kunnen andere horeca-uitbaters, die zich in een identieke situatie bevinden, zich altijd melden via mobiliteit@oudenburg.be . We zijn zeker bereid om waar nodig ook dergelijk bord aan te brengen, want de veiligheid in onze stad komt op de eerste plaats.”

“We hebben er allemaal heel hard naar verlangd om weer een terrasje te kunnen doen, dus moet het op een veilige manier kunnen gebeuren. Het nieuwe verkeersbord springt zeker in het oog en moet helpen om de snelheid van het verkeer in de Dorpsstraat naar beneden te halen”, aldus nog de burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.