Uitbreiding veerdienst verlengd tot 7 november

© (Foto Peter Maenhoudt)
Redactie KW

Het veer brengt voetgangers en fietsers het hele jaar door gratis van de Westeroever naar de Oosteroever en omgekeerd. Normaal gezien eindigt de uitgebreide zomerregeling op 1 oktober en wordt er dan overgeschakeld naar de winterregeling. Stad Oostende verlengt de uitgebreide regeling nu tot het einde van de herfstvakantie.

De veerboten brengen voetgangers en fietsers het hele jaar door gratis van de Westeroever (de Visserskaai ter hoogte van het Noordzeeaquarium) naar de Oosteroever (het Maritiem Plein) en omgekeerd. Vloot van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust regelt de dienstverlening, maar Stad Oostende neemt de kosten van de uitgebreide zomerregeling op zich.

“De veerdienst vaart normaal tot eind september volgens de uitgebreide zomerregeling, maar dit wordt nu verlengd. De toeristische sector en de handelaars werden door de coronacrisis geconfronteerd met grote economische en sociale gevolgen. Stad Oostende wil deze impact verkleinen en het toeristisch seizoen verlengen. De Stad besliste daarom om de uitgebreide zomerregeling te verlengen tot het einde van de herfstvakantie, namelijk 7 november”, aldus eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Mobiliteit.

Tijdens de uitgebreide zomerregeling wordt er de hele week door met twee boten gevaren en varen de vloten langer op vrijdag- en zaterdagavonden. Vanaf 8 november wordt er opnieuw overgeschakeld naar de winterregeling. Meer info via www.oostende.be/veerverbinding

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier