Uitbreiding parking aan de commandobunker

© (Foto EF)
Redactie KW

Vandaag zijn we werken gestart op het kruispunt van de Lettingstraat en de Bergstraat in Kemmel met als de doel de parking aan de commandobunker uit te breiden met 15 plaatsen. Verder wordt de parking aan de voet van Kemmelberg geschikt gemaakt voor bussen.

“Op drukke momenten wordt nu overal rond geparkeerd bij gebrek aan plaatsen,” zegt schepen Dirk Baekelandt. “Dit willen we nu oplossen.”

Tijdens de periode van de werken die lopen tot 19 november is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Iedere woning of horecazaak blijft wel bereikbaar. De top van de Kemmelberg is bereikbaar of via de Lettingstraat en de Koenraadstraat voor wie uit Dranouter komt of via de Dries en de Lokerstraat voor wie vanuit Kemmel komt. Betreffende de ophaling van het restafval zijn er geen wijzigingen voorzien.

Aansluitend op de werken wordt ook nagedacht over de verkeersveiligheid op het kruispunt. Het betreft hier de Gremmerslinde die tot aan de splitsing naar het vakantiecentrum de Lork op dit moment een tweerichtingsbaan is. Gezien de smalle weg die ook nog eens door struiken en bomen omringd is , wordt nu overwogen om eenrichtingsverkeer in te voeren. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.