Op woensdagavond 20 november hield de verkeerspolitie van zone Vlas in de Doorniksesteenweg in Kortrijk twintig fietsers staande omdat ze niet in orde waren met hun fietsverlichting. Ze kregen allemaal een boete van 58 euro.

De extra fietslichtcontroles tijdens de donkere maanden worden uitgevoerd in de periode van midden oktober 2019 tot met eind februari 2020."Naast de beoogde doelgroep van scholieren en studenten kan sowieso iedereen die zonder fietsverlichting rijdt een boete krijgen, en dit het ganse jaar door en ook in het weekend. Een fietser zonder fietsverlichting is voor autobestuurders een donkere vlek die heel slecht en vaak veel te laat kan gezien worden, met alle risico's van dien", klinkt het.

Op woensdagavond 20 november hield de verkeerspolitie van zone Vlas in de Doorniksesteenweg in Kortrijk twintig fietsers staande omdat ze niet in orde waren met hun fietsverlichting. Ze kregen allemaal een boete van 58 euro.De extra fietslichtcontroles tijdens de donkere maanden worden uitgevoerd in de periode van midden oktober 2019 tot met eind februari 2020."Naast de beoogde doelgroep van scholieren en studenten kan sowieso iedereen die zonder fietsverlichting rijdt een boete krijgen, en dit het ganse jaar door en ook in het weekend. Een fietser zonder fietsverlichting is voor autobestuurders een donkere vlek die heel slecht en vaak veel te laat kan gezien worden, met alle risico's van dien", klinkt het.