Tweede fase aanleg nieuwe omleidingsweg in Diksmuide wellicht nog dit jaar van start

De tweede fase omvat onder meer de aanleg van een nieuwe rotonde. (stockbeeld)© Getty Images
De tweede fase omvat onder meer de aanleg van een nieuwe rotonde. (stockbeeld)© Getty Images
Redactie KW

De Vlaamse overheid hoopt dit jaar nog de tweede fase van de aanleg van de omleidingsweg tussen de N35 en de N369 in Diksmuide te starten. Concreet gaat het over het tracé tussen de Kaaskerkestraat en de spoorlijn Diksmuide – De Panne.

De werkzaamheden van de eerste fase, tussen de IJzer en de spoorlijn, worden afgerond tegen het bouwverlof van dit jaar. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD).

“Tijdens de tweede fase van de werken komt er aan het nieuwe knooppunt aan de Kaaskerkestraat een nieuwe rotonde. Verder gebeuren er diverse ingrepen om de nieuwe gewestweg te verbinden met deze rotonde. Langs de omleidingsweg komt een volwaardig vrijliggend fietspad dat verbonden wordt met het bestaande fietspad naast de spoorweg. Ten slotte maakt Aquafin van de werken gebruik om de riolering langs de Kaaskerkestraat te vernieuwen”, weet Bert Maertens.

Timing volgende fases ligt nog niet vast

“De kosten voor de werken worden momenteel geraamd op 4,25 miljoen euro. Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet in 3,15 miljoen euro, terwijl de kosten voor Aquafin worden ingeschat op 1,1 miljoen euro.”

Met de nieuwe omleidingsweg wil de Vlaamse overheid het doorgaand verkeer uit het stadscentrum van Diksmuide houden. De volledige aanleg van de zuidwestelijke omleidingsweg gebeurt in verschillende fases en wordt gespreid over verschillende jaren. De exacte timing voor de volgende fases ligt nog niet vast. (red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.