Twee trajectcontroles op komst in Knokke-Heist

Westkapellestraat. © DM
Redactie KW

In Knokke-Heist zijn twee trajectcontroles in opbouw. Zowel in de Westkapellestraat, de verbindingsweg tussen Heist en de Natiënlaan, en de Heistlaan, die Heist met Ramskapelle verbindt, komt er een trajectcontrolesysteem.

Op de twee trajecten zal een snelheidsregime van 70 kilometer per uur van kracht zijn. De politie past ook de snelheden aan op de parallelwegen om sluipverkeer te vermijden. “Een trajectcontrole werkt efficiënter dan een flitscamera”, zegt korpschef Steve Desmet. “Op locaties met een trajectcontrole respecteren de bestuurders over een langere afstand de toegelaten snelheid wat de veiligheid ten goede komt.”

In de politiezone Damme/Knokke-Heist is nog een derde trajectcontrole in de Weststraat in Damme op komst. De trajectcontroles treden vermoedelijk in werking tegen de lente van 2020. De trajectcontrolesystemen van de politiezone Damme/Knokke-Heist zijn samen goed voor een investering van ongeveer 465.000 euro. De investering is goedgekeurd in de politieraad van 23 oktober 2019 en krijgt de volle steun van burgemeesters Graaf Leopold Lippens en Joachim Coens.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier