Twee parkeerplaatsen in Keizerstraat Kanegem worden specifiek voor bezoekers begraafplaats

Birger De Coninck (SP.A) had liever een andere oplossing gezien in de vorm van het verplichte gebruik van een parkeerschijf. © WME
Redactie KW

De twee aangelegde parkeerplaatsen in de Keizerstraat in Kanegem dienen niet voor langparkeerders, maar voor bezoekers van de begraafplaats.

Dat zal het stadsbestuur duidelijk maken met een onderbord ‘Voorbehouden voor bezoekers begraafplaats’. Birger De Coninck van oppositiepartij SP.A, die de kwestie in de Tieltse gemeenteraad van donderdagavond aankaartte, had liever een andere oplossing gezien in de vorm van het verplichte gebruik van een parkeerschijf. Maar zo ver wil schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V), die rekent op de goodwill van de Kanegemnaren, het niet drijven.

Bloembak palmt parkeerplek in

Overigens merkte Veerle Vervaeke (Open VLD) de voorbije dagen nog een andere ongewenste langparkeerder op een van de plaatsen: een bloembak. “Het gaat om de bloemenzuil van de Keizerstraat. Die laten we eerstdaags verplaatsen, dat spreekt voor zich”, aldus schepen en coördinator Kanegem Roos Tack (CD&V).

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier