Twee noodbruggen moeten Dorpsbrug Ingelmunster tijdelijk vervangen

Redactie KW

Vanaf het voorjaar van 2017 zal er geen verkeer meer mogelijk zijn over de Dorpsbrug in Ingelmunster.

Er komen wel twee tijdelijke bruggen voor zwakke weggebruikers: één over de Mandel en één over het kanaal. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens na een parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts .

De huidige Dorpsbrug over het kanaal Roeselare-Leie is te laag en moet worden vervangen om grotere schepen door te laten. Recent raakte bekend dat er tijdens een bodemonderzoek is vastgesteld dat één van de pijlers van de nieuwe brug exact op de plaats komt waar een aanvoerleiding van drinkwater loopt. “Dit werd begin 2015 vastgesteld en in juli 2015 werd een verplaatsingsbevel gegeven”, zo bevestigt Bert Maertens. “De Watergroep zal deze leiding eerst verplaatsen, dan pas kunnen de werken voor de nieuwe brug aanvatten. De Watergroep verkiest deze werken uit te voeren buiten de zomerperiode.”

Een impressie van de toekomstige Dorpsbrug van Ingelmunster.
Een impressie van de toekomstige Dorpsbrug van Ingelmunster.© GF

De waterleiding in kwestie bevindt zich onder het talud van de aanloophelling van de huidige brug. “Om deze te verplaatsen moet een deel van de helling afgegraven worden en zal de brug voor verkeer onderbroken worden. De minister liet weten dat er normaliter geen verkeer meer zal kunnen rijden over de huidige Dorpsbrug vanaf het voorjaar van volgend jaar”, zo weet Bert Maertens.

Er worden wel twee tijdelijke bruggen geplaatst. “Begin volgend jaar, voor de huidige brug wordt onderbroken, zal er een noodbrug voor zwakke weggebruikers geplaatst worden over het kanaal. Ook komt er een tijdelijke brug over de Mandel voor de ontsluiting van de woonkorrel tussen de Mandel en het kanaal“, besluit Bert Maertens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.