https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee nieuwe mobipunten in Oudenburg: “Extra stap in de verduurzaming van de stad”

Naast Oudenburg aan de halte stadhuis van De Lijn krijgt ook Westkerke een mobipunt.
Naast Oudenburg aan de halte stadhuis van De Lijn krijgt ook Westkerke een mobipunt. "Die komt op dit pleintje aan de markt", tonen schepen Stijn Jonckheere, burgemeester Anthony Dumarey en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert.©Laurette Ingelbrecht. LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Aan de bushaltes Oudenburg stadhuis en Westkerke Markt worden twee mobipunten gerealiseerd om zo het vervoer in de regio vlotter te doen verlopen, maar vooral ook beter af te stemmen op de wensen en noden van de gebruikers. Het goede nieuws is dat de buslijn 54 frequenter zal rijden – in weekdagen om het halfuur. Lijn 54 is de verbinding Oostende-Westkerke-Brugge.

“Oudenburg zal de komende jaren een belangrijke positie innemen in het vervoersnetwerk van De Lijn. We worden een belangrijke schakel in het Hinterland tussen Oostende en Brugge”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

Met de realisatie van twee mobipunten, die tegen 2022 gebruiksklaar moeten zijn, wil Oudenburg de mobiliteit van de inwoners verbeteren. “Een mobipunt is een herkenbare plek met een aanbod van verschillende vervoersmogelijkheden zoals openbaar vervoer, deelauto’s, deelfietsen of ook diensten zoals laadpalen, een ophaalpunt voor pakjes of een fietsenherstelplaats. Binnen de vervoerregioraad werd beslist om in Oudenburg , in samenwerking met vervoersmaatschappij De Lijn, twee dergelijke punten te realiseren”, legt schepen voor Mobiliteit Gino Dumon uit. “Het realiseren van mobipunten in steden en gemeenten wordt trouwens door de Vlaamse Gemeenschap gestimuleerd.”

Deelfietsen en -auto’s

“Er zullen ook deelfietsen en deelauto’s in het Oudenburgse straatbeeld verschijnen. Die zullen aan het stadhuis kunnen gestald worden. Zo zetten we opnieuw een extra stap in de verduurzaming van onze prachtige stad”, aldus Gino Dumon.

In Westkerke komt het mobipunt op het pleintje waar de bekende boom staat. “We zullen die niet verwijderen, maar het pleintje wel herinrichten”, laat de burgemeester nog weten.

In het kader van een betere mobiliteit voor onder meer de schoolgaande jeugd zal De Lijn voor haar busverbinding tussen Oostende en Brugge, de lijn 54, een frequentere dienst inzetten met op weekdagen om het halfuur een bus. Goed nieuws is dat lijn 54 via Westkerke door Roksem zal rijden, met een extra stopplaats aan het Bolsjeviestenplein. In de directe omgeving komt immers een nieuwe woonsite die veel jonge gezinnen zal aantrekken.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.