Tunnel aan N31 Expresweg Brugge gaat donderdag open

De N351 Bevrijdingslaan is de belangrijkste toegangsweg tot de Brugse binnenstad voor het verkeer komende van de autosnelwegen (E40, E403) en de N31 Expresweg. © Mario De Wilde
Redactie KW

Ruim een jaar na de start van de werken aan het kruispunt van de N31 Expresweg met de Bevrijdingslaan, opent morgen de tunnel die het centrum verbindt met de N31 richting E40.

Het verkeer vanuit Zeebrugge richting Bevrijdingslaan wordt met een brug over de N31 geleid. Wie vanuit de Bevrijdingslaan naar de N31 en de autosnelwegen wil, gaat via een tunnel onder de N31 om na een halve bocht aan te sluiten op de N31.

De N351 Bevrijdingslaan is de belangrijkste toegangsweg tot de Brugse binnenstad voor het verkeer komende van de autosnelwegen (E40, E403) en de N31 Expresweg. Het vroegere door lichten geregelde gelijkgrondse kruispunt was een knelpunt op het vlak van verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming.

Dit verkeerscomplex op de N31 Expresweg is het laatste in de rij dat omgevormd werd van een gelijkgronds naar een ongelijkgronds ingericht kruispunt, nadat de kruispunten met de K. Astridlaan, Witte Molenstraat, Tillegemstraat, K. Albert I-laan, Legeweg en Chartreuseweg al werden aangepakt.

(Mario de Wilde)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier