Tuktuks overleven corona niet

Walter en Rita Hubrouck nemen afscheid van de tuktuks. © LC
Redactie KW

Na zes jaar waren de tuktuks, het vervoermiddel dat door Walter en Rita Hubrouck naar Middelkerke werd gehaald, een traditie geworden in de badplaats. Maar door de coronacrisis kunnen ze niet meer uitrijden en de uitbaters willen ze nu verkopen.

Niet enkel toeristen genoten van een ritje met de driewieler, overgewaaid uit Thailand, maar er werd ook een beroep gedaan op de tukuk voor allerhande evenementen. Ook koppels die huwden of families die iets te vieren hadden, reserveerden de tuktuk voor een originele rit. Door de coronacrisis ligt het vervoer met de tuktuk stil. Uitbaters Rita en Walter zijn van plan om ermee te stoppen.

Coronaregels

“Wij kunnen ons niet houden aan de opgelegde regels want anderhalve meter afstand houden in de tuktuk is sowieso niet mogelijk en een hele familie vervoeren, is dan uiteraard ook niet meer aan de orde. Bovendien is het verplicht om een mondmasker te dragen en aangezien wij heel veel rondritjes doen met uitleg voor de toeristen lijkt me dat ook niet echt haalbaar”, zegt Rita. “Ook het ontsmetten van de zetels na iedere rit lijkt niet echt haalbaar omdat het leder van de zeteltjes te veel zou lijden onder de alcoholgel.”

Te koop

Het echtpaar houdt mooie herinneringen over aan hun zes jaren met de tuktuks in Middelkerke, maar houdt het nu voor bekeken. De tuktuks staan te koop en wie interesse heeft, kan bellen op 0499 70 26 16.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier