TUI leidt minstens tien vluchten om van Zaventem naar Oostende: “Drukste dag sinds aanslagen in 2016”

© KURT DESPLENTER BELGA

Luchtvaartmaatschappij TUI fly leidt maandag 18 van de 24 vluchten die zouden vertrekken vanop Brussels Airport om naar de regionale luchthavens van Oostende, Luik en Antwerpen. Ook terugkerende vluchten worden omgeleid, zo heeft de maatschappij zaterdag aangekondigd. Alle getroffen passagiers zijn op de hoogte gebracht.

Het gros van de omgeleide vertrekkende TUI-vluchten wordt verplaatst naar Oostende. Dat zijn er tien, waarvan één langeafstandsvlucht (naar Cuba en Mexico).

“Dit wordt de drukste dag voor de luchthaven van Oostende sinds de aanslagen in 2016”, zegt TUI fly. Na de aanslagen op Brussels Airport vingen de regionale luchthavens een tijd een groot deel van de Zaventem-trafiek op.

Ook elf vluchten die maandag terugkeren naar België, zullen op een van de regionale luchthavens landen in plaats van op Zaventem.

Zelf vervoer zoeken

Zowel voor vertrekkende als voor aankomende passagiers legt TUI bussen in van en naar Brussels Airport, al roept het reizigers wel op om liefst zelf vervoer te vinden van of naar de regionale luchthaven.

Brussels Airport waarschuwde zaterdag nog voor urenlange wachtrijen aan de veiligheidsscreening op de luchthaven maandag. Dat komt omdat veiligheidspersoneel van G4S zal staken naar aanleiding van de nationale actiedag van de vakbonden voor de koopkracht.

De luchthaven roept vertrekkende passagiers op om hun vlucht indien mogelijk om te boeken en overlegt met luchtvaartmaatschappijen over het annuleren van vluchten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.