https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Trucker laat trailer achter op fietspad

In afwachting van de takeling bleef een politieman ter plaatse om een oogje in het zeil te houden. © JH
Redactie KW

Verschillende ongeruste bewoners belden maandagochtend de politie om een levensgevaarlijke verkeerssituatie te melden in Kortemark. Een grote trailer van een vrachtwagen werd er zomaar achtergelaten op een druk bereden fietspad, waar tal van schoolkinderen passeren. De chauffeur wordt beboet.

Reeds bij het opstaan merkten bewoners de trailer op die achtergelaten stond op het fietspad ter hoogte van de sporthal in het centrum van Kortemark. Meerdere bewoners en passanten belden de politie.

Schoolgaande fietsers

“Dit is toch echt schandalig?” klinkt het bij bewoners. “Gisterenavond laat stond die trailer hier zeker niet. Hij werd ofwel ‘s nachts ofwel in de vroege ochtend achtergelaten. Je ziet toch meteen dat dit een fietspad is? En er was deze ochtend dan nog wat mist ook. We zagen hier veel schoolgaande fietsers op de rijbaan rijden om de trailer te passeren.”

De politie kwam ter plaatse voor onderzoek. Het zeil van de trailer zelf was blanco en in het vrachtruim zaten houten palletten. Via de nummerplaat kon de politie achterhalen dat de trailer afkomstig is van een leasingfirma uit Roeselare. Die werd verzocht om het gevaarte zo snel mogelijk te komen ophalen.

Fikse geldboete

De trucker zelf die de trailer heeft achtergelaten kon niet meteen bereikt worden. Er werd geen technisch defect vastgesteld aan de trailer en indien dat wel het geval was heeft de trucker geen melding gemaakt van de gevaarlijke situatie.

Hem wacht dan ook sowieso een fikse geldboete. In afwachting van de takeling bleef een politieman ter plaatse om een oogje in het zeil te houden. Even voordien stak een bejaarde fietser de trailer al voorbij via de rijbaan en daardoor werden automobilisten komende uit Kortemark verrast door de plots opduikende fietser. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.